Milí zákazníci! Vaše objednávky přijímáme a děkujeme za ně. Vyřídit je ale budeme moct až od 25.9. Děkuji za pochopení. Khrystyna ze SpiritsUA

Brandy není název konkrétního nápoje, je to pouze název pro technologii výroby silných alkoholických nápojů.

Jedná se o proces dvojité destilace fermentované ovocné šťávy, nejčastěji se jedná o šťávu z vinných hroznů, z višní, jablek anebo z maliny.

Obsah alkoholu v nápojích vyrobených tímto způsobem se nejčastěji pohybuje v rozmezí 40-60°.

Zatímco koňak není název konkrétní technologie výroby, ale název konkrétního nápoje, který se vyrábí způsobem, který jsme popsali výše – konkrétně koňak metodou dvojité destilace ze šťávy z vinných hroznů. Koňak zraje léta v dubových sudech a objem alkoholu je 40°.

Jednoduše řečeno – koňak je jedním z druhů brandy.

Když pijete koňak, znamená to, že pijete brandy, ale když pijete brandy, tak se nemusí jednat o koňak.

Jak správně pít koňak a brandy?

V případě kvalitního koňaku nebo brandy se držte několika základních pravidel. Pít by se měl z „tulipánek“ – nízké baňaté skleničky, které se směrem nahoru zužují. Tento tvar skleničky jednoduše zabraňuje rychlému odpařování koňaku a napomáhá rozvinout vůně a chutě nápoje.

Zpravidla se sklenička plní z jedné čtvrtiny. Předtím, než si poprvé loknete, přivoňte si. Možná budete překvapení, které všechny vůně budete schopni ve skleničce rozpoznat. 

V žádném případě koňak nebo brandy nechlaďte a nepijte ho na ledu, správná teplota je ta pokojová.

Tak na zdraví!